LOOKS COOL, FEELS WARM, KEEPS THE AIR CLEAN, BETTER ACOUSTICS

Decovilt akoestisch vilt

100% decoratief en akoestisch

Decovilt akoestisch vilt is een 100% wolvilt. Decovilt is verkrijgbaar in elke gewenste dikte, mits technisch produceerbaar. Er zijn echter een aantal standaarddikten geschikt voor verschillende toepassingen: 2mm, 3 mm en 5 mm.

Ons wolvilt is natuurlijk goed!

Lucht doorlatend, warmte isolerend, geluid absorberend en brandwerend. Wol verbetert de luchtkwaliteit en het comfort. Decovilt is gemaakt van 100% schapenwol en is biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu. Natuurlijk goed dus!

Geef kleur aan uw interrieur

Ons Decovilt is in bijna elke denkbare kleur te verkrijgen. Er is dus altijd een kleur die past in uw interrieur. Wij hebben een aantal kleuren die Never Out of Stock en vrijwel direct leverbaar zijn op een kleurenkaart gezet. Succes met uw ontwerp.

Recente projecten met Decovilt akoestisch vilt

Achterwanden kast met akoestisch vilt

decovilt-decoratief-akoestische-vilt

Productomschrijving Decovilt akoestisch vilt

Decovilt akoestisch vilt is een hoogwaardig, gekleurd vilt op basis van 100 % wolvilt. Het materiaal is multifunctioneel toepasbaar voor diverse toepassingen voor decoratie en interieur. Het materiaal is leverbaar in verschillende dikten en kleuren.

Vilt is het oudste textielproduct ter wereld, met als oorspronkelijke grondstof schapenwol. Het vervilten van schapenwol is een natuurlijk proces met vocht en druk. Het basismateriaal wolvilt is biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu.

Onderzoek toont aan dat wol als een eiwit vezel de luchtverontreinigende stof formaldehyde chemisch kan binden en kan worden opgelost in delen die niet gevaarlijk zijn voor de mens (bijvoorbeeld water). Met andere woorden, toepassing van Decovilt in interieurs verbetert de luchtkwaliteit en comfort.

Technische gegevens Decovilt akoestisch vilt

Dikte [mm]SamenstellingGewicht [g/cm³]Dichtheid [g/cm³]Rolbreedte [cm]Rollengte [m]*Brandklasse**
2100% wol6000,318020B2
3100% wol9000,318410B2
5100% wol15000,314510B2

* Andere maatvoering is ook mogelijk, neem contact op voor de mogelijkheden.
** Brandtesten zijn uitgevoerd conform DIN 4102 op verschillende dikten en dichtheden.

Overtuigd? Neem dan contact met ons op! Of bel ons op 088 88 77 122