Akoestische panelen Atlas theater Emmen

Akoestische panelen Atlas theater Emmen

Projectgegevens

De akoestiek in een theater krijgt natuurlijk alle aandacht omdat dit perfect moet zijn. Ook van de akoestiek in de ontvangsthal van het theater verwacht je een goede kwaliteit. In de ontvangsthal van het Atlas theater in Emmen bleek een tekort aan akoestisch absorptiemateriaal aanwezig te zijn, waardoor de akoestiek te wensen overliet. Aan het ontwerp kon niets meer worden veranderd, waardoor een andere oplossing moest worden gevonden. De aannemer, Dura Vermeer, kwam hiervoor bij Vilton. Vilton was al betrokken bij dit prestigieuze project voor het engineeren en leveren van een akoestische ontkoppeling van de zalen met CDM materiaal.

Veel oplossingen op het gebied van trillingsakoestiek kunnen vaak worden ‘verstopt’ in de bouwkundige constructie. Maar de ruimteakoestiek oplossingen van Akoestiekpro zijn niet alleen akoestisch goed, ze passen ook esthetisch in elk interieur en kunnen de inrichting en vormgeving zelfs versterken. De kenmerkende aluminium gevel van het Atlas theater is doorgetrokken in de ontvangsthal om optisch de ruimte te vergroten. De architect en Dura Vermeer kwamen met het idee om de aluminium panelen in de ontvangsthal te vervangen door akoestische panelen. Akoestiekpro heeft de akoestische panelen bekleed met een versterkt wolvilt in dezelfde kleuren en hetzelfde patroon als de aluminium gevel. Het resultaat is een perfecte, esthetisch hoogstaande inpassing van een akoestische oplossing.

De akoestische panelen zijn door onze eigen Servicedienst gemonteerd.

Heeft u ook last van een te veel galm en bent u bang dat een akoestische oplossing niet past in uw interieur? Neem dan contact met ons op.

| nagalmtijd |akoestiek | akoestische panelen | foyer | theater

Productinformatie Viltsonic

De akoestische panelen in het Atlas theater betreffen een maatwerk variant van ons Viltsonic akoestisch wandsysteem.

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Datum Publicatie

14/06/2016

Categorie

Wandpanelen