SAFE AND SOUND

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen zorgen voor stille sportzalen. De panelen zijn balvast en stootvast en kunnen daarom goed worden toegepast op de lage wanddelen van sporthallen die moeten voldoen aan veiligheids- en akoestische eisen van het NOC*NSF of het KVLO. Daarnaast zorgt Viltsonic Sport voor een strakke uitstraling in uw sportruimte.

Viltsonic Sport is Safe and Sound

Een te hoog geluidniveau in een gymzaal kan vermoeidheid en gehoorbeschadiging veroorzaken. De spraakverstaanbaarheid verbetert aanzienlijk waardoor instructies beter worden gehoord. De wanden zijn bekleed met een versterkt wolvilt zodat er geen rasp-effect kan plaatsvinden bij aanraking van de wanden. Viltsonic Sport is Safe and Sound.

Het begint met
soundchecken

Bij een goede voorbereiding van een concert moet de geluidsweergave worden gecontroleerd om een optimale geluidsbeleving te garanderen, dat heet soundchecken. Akoestiekpro garandeert ook een optimale geluidsbeleving door vooraf eerst een grondig akoestisch en bouwkundig onderzoek te doen.

Eigenschappen om stil van te worden

Solide, geprefabriceerd, exact passend, geluidsabsorberend, dempende aansluiting, blinde bevestiging, 51 kleuren, zeer slijtvast, isolerend, vlamvertragend, conform NOC*NSF en KVLO, balvast, stootvast, geen rasp-effect, visueel rustig, hufterproof, montage door professionals…

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Akoestiekpro levert geen standaard akoestische wandpanelen, maar een wandsysteem geheel op maat en ontworpen voor in uw eigen specifieke ruimte. In overleg met u bepalen wij de afdekranden, plinten en aftimmeringen. Aansluitingen met sporttoestellen werken wij naadloos af.

Eigenschappen versterkt wolvilt

Silent Building gebruikt een versterkt wolvilt voor de Viltsonic Sport akoestische wandpanelen. Dit vilt is een met inlage versterkt gekleurd wolvilt. Het materiaal is vanwege de hoge slijtvastheid en goede kleurvastheid zeer geschikt voor in sportzalen. Het vilt is te verkrijgen in 51 unieke kleuren.

Productomschrijving Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen zijn geluidsabsorberende wandpanelen die exact in elkaar passen en een geluidsabsorberend wandsysteem vormen. De panelen zijn afgewerkt met een slijtvast, decoratief wolvilt in een gewenste kleur.

De panelen worden geprefabriceerd en met een blinde bevestiging gemonteerd (tegen een bestaande wand) wat een zeer strak eindresultaat geeft. De afwerking van wolvilt is brandveilig en zeer slijtvast. Viltsonic Sport akoestische wandpanelen worden toegepast als geluiddempend en als decoratief wandsysteem.

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen zorgen voor een stille sportzaal of gymzaal. Het balvaste wandsysteem kan zeer goed worden toegepast op de lage wanddelen van sporthallen die moeten voldoen aan veiligheids- en akoestische eisen van het NOC*NSF of het KVLO. Naast dat de decoratieve afwerking met versterkt wolvilt balvast is, voorkomt het het volproppen van de gaten met kauwgom, propjes, pennen waardoor schade kan ontstaan.

Het systeem zorgt voor minder geluid tijdens het sporten, en voorkomt een te hoog geluidniveau. Een te hoog geluidniveau in een gymzaal kan vermoeidheid en gehoorbeschadiging bij docenten lichamelijke opvoeding veroorzaken. De spraakverstaanbaarheid verbetert aanzienlijk waardoor instructies van docenten beter worden gehoord.

Producteigenschappen Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

|Solide prefab elementen die exact in elkaar passen
|Goede geluidsabsorberende eigenschappen
|Spouw gevuld met hoogwaardig geluidsabsorberend materiaal
|Akoestisch dempende aansluiting met achterwand
|Blinde bevestiging tegen achterwand
|Wolvilt leverbaar in 51 kleuren
|Wolvilt zeer slijtvast en versterkt (klasse: zeer intensief gebruik)
|Goede thermische eigenschappen
|Goede brand- en rookeigenschappen
|Conform NOC*NSF en KVLO
|Balvast en stootvast
|Geen rasp-effect (schaafwonden door schuren langs de wanden)
|Visueel rustig (geen afleiding tijdens sporten)
|“Hufterproof” (kan bv geen kauwgom in gaatjes gestopt worden)

Afwerkingen Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

Verbetering aan de akoestiek doorvoeren luisteren nauw. Onze professionals weten dit en werken daarom alles netjes af. Wat er goed uit ziet werkt ook goed.

De akoestische panelen worden geheel op maat gemaakt. De panelen worden standaard blind gemonteerd wat niet alleen een strakke uitstraling heeft, maar ook veilig is doordat er geen verbindingen uitsteken. In overleg met u als opdrachtgever of ontwerper bepalen we de diverse soorten afwerkmogelijkheden. Denk hierbij aan de afdekranden, plinten en aftimmeringen in hout of bekleed met ons versterkt wolvilt. Zware sporttoestellen worden vaak aan de constructieve wand gemonteerd. Onze monteurs werken de aansluiting met de akoestische wand naadloos af. Wandcontactdozen en lichtpunten kunnen eenvoudig ter plaatse worden aangebracht of geprefabriceerd worden meegenomen.

De mogelijkheden zijn enorm. Vraag onze professionals daarom tijdig om een advies voor uw situatie.

afwerkingen6

afwerkingen5

afwerkingen4

afwerkingen3

afwerkingen2

afwerkingen1

Technische gegevens Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

|Breedte panelen:ca. 595 mm. (werkend)
|Hoogte wandsysteem:variabel.
|Dikte wandsysteem:ca. 70 mm.
|Slijtvastheid wolvilt:>100.000 (Martindale)
|Vlamvertragendheid wolvilt:BS 5852 part 0+1
|Geluidsabsorptiecoëfficiënten:Zie onderstaande tabel

Geluidabsorptiecoëfficiënt α [-] per octaafband [Hz]

         
Uitvoering125250500100020004000αwNRC
Viltsonic Sport0,390,590,680,650,540,500,600,65

Mobiel? Scroll de tabel naar links voor meer uitvoeringen.

Montagevoorschriften Viltsonic Sport akoestische wandpanelen

Viltsonic Sport akoestische wandpanelen worden door de professionals van Vilton Services gemonteerd en geplaatst. De wandpanelen kunnen tegen vrijwel iedere wand worden gemonteerd, mits deze voldoende draagkrachtig is. Neem daarom tijdig contact op met onze professionals voor een passend advies.

Het begint met soundchecken

Eerst onderzoeken

Bij een goede voorbereiding van een concert moet de geluidsweergave worden gecontroleerd om een optimale geluidsbeleving te garanderen, dat heet soundchecken. Silent Building garandeert ook een optimale geluidsbeleving door vooraf eerst een grondig akoestisch en bouwkundig onderzoek te doen.

voorbeeld-berekening-nagalm

Uitwerken

Als de uitgangspunten zijn kan er worden begonnen met het project uit te werken. Indien noodzakelijk starten we met een indicatieve nagalmtijd berekening rekening houdende met de gebruikte materialen in de ruimte. Hieruit kunnen we opmaken hoeveel vierkante meter Viltsonic Sport nodig is om aan de gestelde eisen voor de nagalmtijd te voldoen.

voorbeeld-werktekenig

Werkvoorbereiden

Vervolgens wordt het project uitgetekend. Wij hebben tekenaars in dienst die in overleg met de bouwkundig architect, constructeur of ontwerper het ontwerp kunnen uitwerken. Indien gewenst kunnen er werkvolgorde plannen worden gemaakt om zorg te dragen dat aansluitende werkzaamheden vlekkeloos en volgens planning verlopen.

voorbeeld-werkvolgorde

Overtuigd? Neem dan contact met ons op! Of bel ons op 088 88 77 122